A Pannon Lógyógyászati és Rehabilitációs Szolgálat elődjét 1999-ben alapítottam azzal a céllal, hogy a dél-dunántúli régióban a lehető legrövidebb időn belül olyan állategészségügyi szolgáltató jöjjön létre, amely a nagy állatok sebészeti, belgyógyászati és szaporodásbiológiai betegségeit az állat tartási helyén, és kórházi körülmények között is képes diagnosztizálni, illetve orvosolni.
A digitális röntgennel, ultrahanggal, endoszkóppal és fogászati eszközökkel felszerelt házibetegellátást biztosító esetkocsijaink, valamint a

2003 óta nyújtott kórházi ellátás mellett nagyléptékű fejlesztések eredményeként 2016-ban megnyitottuk Kelet- Európa legfelszereltebb magánklinikáját, illetve első fogászati és fejsebészeti centrumát. Szakorvosainkkal magas szintű szolgáltatást nyújtva a gyógyászat széles spektrumát fedjük le: ortopédia, sántaság diagnosztika, fogmegtartó kezelések, fogtömés, gyökérkezelés, komplex szaporodásbiológia, belgyógyászati ellátás, széles spektrumú sebészeti ellátás, artroszkópia, laparoszkópia, lézersebészet, vizi rehabilitációs tevékenység. Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy 2018 őszén megnyitottuk Közép-Kelet Európa első alló és altatott ló vizsgálatára is alkalmas CT diagnosztikai központját. Ez a vizsgálati metodika szinte elengedhetetlen a magas színvonalon végzett fejsebészet és fogászat számára. Mindezt a szolgáltatást és a 24 órás ügyeletet 8 hazai állatorvos, 5 asszisztens, adminisztrációs munkatársak, illetve két humán radiológus szakasszisztens odaadó munkájával biztosítjuk. Évente 1500-1600 kezelésre szoruló lovat látunk el. 1999 és 2019 között több mint 70 000 kezelést, 2500 operációt végeztünk. Klinikánkon Magyarországon egyedülállóan a lovak kényelmét és biztonságát egyedi vízórás és bekamerázott boxokkal, valamint napozókarámokkal biztosítjuk. 18 éve szoros együttműködésben dolgozunk a Bécsi Állatorvostudományi Egyetemmel, illetve angol, holland, német ECDS, ECEIM, EVDC európai szakvizsgás szakorvosokkal. Lovak és lótartók számára hasznos szolgáltatásainkról és fejlesztéseinkről honlapunkon bővebben tájékozódhat.

Dr. Hevesi Tibor Ákos PhD, Habil
címzetes egyetemi tanár, lóegészségügyi szakállatorvos, vezető állatorvos